Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 2-4 ноември 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 2 до 4 ноември са отчетени близо 160 сигнала. Граждани са подали информация за над 50 неправилно паркирани МПС. Два автомобила са включени в процедура по принудително/доброволно премахване. Санкциониран е водач на МПС, системно форсиращ двигателя на колата си пред СУ „Христо Ботев“, смущаващ спокойствието на живущите в района.

Информация е получена за липсващи сегменти от ограда на детска площадка в кв. „Казански“. Предстои рехабилитация.

За бездомни кучета е съобщено в района на пл. „Берое“ и кв. „Три чучура-север“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Подадено е оплакване за разходка без повод на домашни любимци в детска площадка.

Продължават оплакванията от струпване на строителни и битови отпадъци около контейнери за смет, което затруднява почистването им. Акт за административно нарушение е съставен на собственици на жилище, които изхвърлят едри вещи през прозореца върху тротоара на ул. „Цар Калоян“ №45.

Докладна записка и протокол са съставени на строителна фирма за системно замърсяване на тротоарна площ със строителни материали, както и за препречване на пътя пред гаражите на блок №85 на ул. „Подполковник Калитин“.

Оплакване е постъпило от гражданка, говорила по телефона и получила забележка от шофьор на градския транспорт. За неспазване на графика и неспиране на спирки също е постъпил сигнал. При установяване на нарушение ще последват санкции съгласно Вътрешния правилник на дружеството.

Снимков материал и докладна записка са съставени след установяване на счупено стъкло на автобусна спирка „Чая“.

След получена информация на Горещия телефон е ремонтирано улично осветление, светофарни уредби и паркомати, обезопасени са улични шахти.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн