Цветан Цветанов и кметове от ГЕРБ се срещнаха с претендента за водещ кандидат на ЕНП за председател на новата Европейска комисия Манфред Вебер

STZAGORA.NET
*
received_2243290699272108Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметове на областни градове, избрани от листата на ГЕРБ, се срещнаха с претендента за кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на следващата Европейска комисия и настоящ председател на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер. Срещата се проведе в рамките на конгреса на ЕНП в Хелзинки, Финландия.

По време на срещата Цветан Цветанов и кметовете от ГЕРБ декларираха подкрепата на българската делегация към кандидатурата на Манфред Вебер за председател на следващата Европейска комисия. „Вашият дългогодишен опит ще бъде безценен за ЕС при справянето с актуалните предизвикателства пред Съюза като сигурността, миграцията и Брекзит. Освен това вие сте и голям приятел на България“, обърна се към Вебер Цветанов.

„Най-важното е да постигаме резултати в полза на гражданите и затова приветствам усилията на държавната и местна власт в България да повишат качеството и стандарта на живота на хората“, посочи Манфред Вебер пред Цветанов и кметовете от ГЕРБ. Председателят на Групата на ЕНП в ЕП изтъкна, че по време на своите посещения в България с Бойко Борисов и Цветан Цветанов се е убедил колко добре България пази външната граница на ЕС и допринася за сигурността на всички европейски граждани. „Уверен съм, че добрите резултати на европейските избори ще са добър трамплин за местния вот в България по-късно през 2019 г.“, каза Вебер и благодари за подкрепата на българската делегация от ГЕРБ за неговата кандидатура.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта важността на това България да остане част от силна и обединена Европа и да продължи да се възползва от европейската солидарност. По думите му европейските средства са ключови за развитието на българските общини и допринасят в голяма степен за изграждането на техния съвременен облик. „Заради Брекзит бюджетът на ЕС ще бъде с 5% по-малък, но въпреки това в проектобюджета на ЕС за новия програмен период за България са предвидени с 8% повече средства за кохезионна политика. Това означава 2 млрд. лв. повече за българските общини“, изтъкна Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ бе категоричен, че заради европейската солидарност и отличната работа между местна, законодателна и изпълнителна власт у нас, българските общини са се превърнали в строителни площадки. „Нашата цел е да осигурим достойна и модерна среда за живот на нашите съграждани. Искаме българите да търсят своята професионална реализация и щастие у нас и сме твърдо убедени, че в България те са постижими“, сподели пред Манфред Вебер Цветанов, като допълни, че за целта догодина европейските граждани трябва да подкрепят ЕНП. Той увери председателя на Групата на ЕНП в ЕП, че правителството на Бойко Борисов и управляващото мнозинство в парламента ще останат верни на своята философия, че политическата принадлежност на българските кметове няма значение и всеки работещ в името на гражданите градоначалник е подкрепян от държавата.

С Манфред Вебер имаха възможността да разговарят кметовете на София и Бургас и заместник-председатели на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, кметът на Пловдив – инж. Иван Тотев, на Варна – Иван Портних, на Стара Загора – Живко Тодоров, на Благоевград – Атанас Камбитов, на Велико Търново – Даниел Панов, на Враца – Калин Каменов, на Видин – Огнян Ценков, на Шумен – Любомир Христов, на Разград – Валентин Василев, на Търговище – Дарин Димитров, на Смолян – Николай Мелемов, на Сливен – Стефан Радев, на Ямбол – Георги Славов, на Перник – Вяра Церовска, на Кюстендил – Петър Паунов, на Силистра Юлиян Найденов, на Габрово – Таня Христова, на Ловеч – Корнелия Маринова и на Казанлък – Галина Стоянова.

С Манфред Вебер се срещна и разговаря и кметът на Стара Загора Живко Тодоров

С Манфред Вебер се срещна и разговаря и кметът на Стара Загора Живко Тодоров

#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн