Министър Маринов поиска да се развива системата за видеонаблюдение в общините

STZAGORA.NET
*
IMG_9702 (1)Проблемите, свързани с противодействие и превенция на престъпността, обсъждаха кметовете на общини в област Стара Загора с вътрешния министър Младен Маринов. Работната среща, която се проведе днес в Стара Загора, бе на тема „Обществен ред и сигурност”. В нея участваха кметът на Стара Загора Живко Тодоров и зам.-кметът Йордан Николов.

Кметове и полицейски началници са обсъждали взаимодействието между местната власт и полицията при обезпечаване на обществения ред и сигурността.

„Трябва да се развива системата за видеонаблюдение. Започва се с най-уязвимите места, както и с входовете и изходите на населените места“, каза министър Маринов. Той подчерта, че видеонаблюдението трябва да бъде с приоритет в малките населени места.

Министърът обясни, че е избрал първата му среща като ръководител на вътрешното ведомство да бъде в Стара Загора заради случаите, включващи съпротива срещу полицейски служители в Гълъбово и Мъглиж. По думите му трябва да има добра комуникация на ниво общности. Да се работи с лидерите на тези общности. „Ако се случат подобни инциденти като тези в Гълъбово и в Мъглиж, на следващия ден трябва да се организират срещи, на които да се разясни, че законът е еднакъв за всички, т.е. трябва да се работи в посока комуникация на ниво общности. Трябва да се фокусираме и върху малките административни нарушения, които често преминават в престъпления“, каза Маринов.

Министърът обясни, че всички искат промени в законодателството, но той е привърженик на това да се работи с действащото законодателство. Честата смяна на закони не е най-доброто решение.

Що се отнася до забраната за движение на каруците по пътищата, министърът коментира, че това може да стане за определени части от урбанизирана територия с промени в Закона за движение по пътищата и общинските наредби.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн