Кметът Живко Тодоров обеща нова зала за бадминтон и други спортове

STZAGORA.NET
*
IMG_9695„Усилията ни са насочени към изграждане на зала за бадминтон и мисля, че ще можем още следващата година за започнем изграждането и“, каза днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той поздрави Пламен Михалев и Тихомир Киров – европейски шампиони по бадминтон в групата 40+.

„Бадминтонът се очертава като един от спортовете, който носи най-много успехи на града ни. Благодаря на Христо Михалев, доказаха, че в този спорт вече има трайно изразена традиция“, каза градоначалникът.

Той поясни, че заедно с ресорния зам.-кмет Красимира Чахова ще водят разговори с опозицията срещу изграждането на залата. В нея освен бадминтон ще могат да се упражняват и други спортове.

По проект залата ще е многофункционална и ще може да приема по 100 състезатели на час. Тя ще струва около 3 млн. лв., които ще бъдат дадени от Общината.

„Стара Загора е столица на бадминтона в България“, каза Христо Михалев, председател на Управителния съвет на Спортен клуб „Бадминтон“. Той похвали двамата шампиони за тяхното трудолюбие и ентусиазъм. Стигнали са до успеха след победи над всичките си съперници, не са загубили нито един гейм, макара че са тренирали усърдно само три месеца по два часа сутрин и вечер. Европейското първенство се е провело в Гуадалахара в края на септември. В него са участвали 1260 състезатели и то се определя като най-голямото европейско състезание досега. „Пожелавам им да устоят европейската титла, а догодина има и световно първенство“, обясни Михалев.

„Ние пък ще обещаем нова зала“, допълни кметът Живко Тодоров.

Двамата състезатели разказаха, че им се е паднал най-тежкият жребий, но са успели да победят в мачовете. На финала са се наложили над двойка състезатели от Швейцария и Дания. И двамата са на по 41 години. За пръв път са играли един срещу друг, когато са били седемгодишни. Оттогава са все заедно. И двамата не скриха, че имат желание и за световна титла догодина в Полша.
#vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн