В Деня на народните будители малчугани се запознаха с професиите на своите родители

STZAGORA.NET

* 20 деца на служители на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ посетиха електроцентралата в рамките на проекта „Гордея се с труда на моите родители“

* В националната инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, която „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепя от създаването й, тази година участват 21 компании от цялата страна

На 1 ноември ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за шеста поредна година отвори врати за децата на своите служители. Общо 20 малчугана на възраст от 10 до 16 години посетиха електроцентралата, за да прекарат един работен ден със своите родители в рамките на инициативата „Гордея се с труда на моите родители”. Целта на проекта е, използвайки любопитството на децата и умението им да се впечатляват, да им покаже, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо от това каква професия упражнява.

Kак се произвежда електроенергия и кои са основните съоръжения в ТЕЦ-а, какво трябва да знаеш, за да бъдеш лаборант, какво всъщност работи операторът на енергоблок, трудно ли е да бъдеш ел. и КИП специалист, що е това юристконсулт и трудово право, как се пише автобиография и какво трябва да правиш по време на интервю за работа – това са само част от нещата, които малките гости научиха по време на своя „работен ден“ в електроцентралата. Точно като големите, децата преминаха и пълен инструктаж по безопасност преди да посетят основните съоръжения в ТЕЦ-а и да се запознаят с производствения процес на практика. Но тъй като безопасността е важна не само по време на работа, а и в ежедневието, темата за безопасността на пътя и отговорностите на всички участници в движението бе също детайлно обсъдена.

В края на този изпълнен с емоции ден, всеки участник получи и „удостоверение“ за своя първи „работен ден“ в ТЕЦ-а. На сбогуване младите гости не пропуснаха да споделят какво ги е впечатлило при гостуването им в електроцентралата и какво ново са научили за работата на родителите си.

„Гордея се с труда на моите родители” е национална инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Проектът създава у децата съпричастност с ценностите на труда и преуспяването в живота благодарение на лични качества, способности и натрупани знания, както и подпомага ранното им ориентиране в света на професиите. Инициативата е ценна не само за подрастващите, но и за всяка от компаниите участници, защото им дава възможност по недвусмислен начин да покажат на своите служители, че оценява техния труд пред най-важната аудитория за тях – техните деца.

В тазгодишното шесто издание на инициативата „Гордея се с труда на моите родители“ участват 21 компании, които посрещат децата на своите служители в седмицата на будителите.

За КонтурГлобал Марица Изток 3

“Контур Глобал Марица Изток 3″ е мажоритарен собственика на втората по големина топлоелектроцентрала в България., носеща същото име. Компанията е част от международната енергийна компания ContourGlobal, която управлява портфолио от електроцентрали от възобновяем и конвенционален тип на 3 континента (Европа, Латинска Америка и Африка). Компанията е инвестирала над 1,4 милиарда лева в модернизацията и рехабилитацията на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, превръщайки електроцентpалата в първата централа на лигнитни въглища на Балканите, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.

DSC_0352 (1)DSC_0385
DSC_0157DSC_0259
DSC_0104DSC_0391
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн