344 тома художествена литература получи градската библиотека в Гълъбово в навечерието на Деня на народните будители

STZAGORA.NET
*
DSC_0026DSC_0035В Седмицата на четенето и в очакване на Деня на народните будители библиотеката при Дома на културата „Енергетик“ в Гълъбово получи подарък от „КонтурГлобал Марица Изток 3“. 230 нови книги вече са на разположение в града на енергетиците – както на български, така и и английски език, дарени като част от програмата на компанията за корпоративна социална отговорност „Сила за прогрес“.

Модерни заглавия привличат тийнейджърите редом с любими на малки и големи класики – Хари Потър дели славата си с героите от Игрите на глада, вечната Пипи се е настанила до младия Дръндьо, Серафина и Алеа Аквариус очакват новите си приятели заедно със Софийските магьосници и Камен и пиратите от 5-г клас.

Служителите на компанията също бяха съпричастни в желанието си да дадат на децата и младежите на Гълъбово достъп до вълшебния свят на книгите и събраха и дариха още 114 тома в подкрепа на библиотеката.

Новите книги бяха приети г-жа Сокерова, директор на Дома на културата „Енергетик“, която връчи специална благодарствена грамота на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ от името на културната институция и всички читатели, които ще имат възможност да се насладят на новия библиотечен фонд.

Г-жа Невена Димитрова, специалист „Комуникации и КСО“ в „КонтурГлобал Марица Изток 3“, сподели, че служителите на компанията с удоволствие са участвали в кампания, подкрепяйки каузата и с индивидуални дарения.

Специални гости на събитието бяха г-н Иван Гешев, носител на приза „Читател на годината“, г-н Ангел Андонов, най-възрастният читател, както и четиригодишната Вяра Петкова – най-младият редовен посетител на библиотеката. Малката Вяра с интерес запрелиства новите книжки и сподели, че няма търпение с мама да започнат да четат от тях.

Домът на културата „Енергетик“ в Гълъбово е построен и открит през 1968 г. Тази година се отбелязва неговият 50-годишен юбилей. Тук се помещава градската библиотека, която разполага с колекция от над 50 000 тома литература на български и чужди езици. Само през 2017 г. 455 читатели за заели над 3000 книги. Библиотечният фонд е обновен за последно през 2016 г. със 119 книги, закупени от Община Гълъбово.

За КонтурГлобал Марица Изток 3

“Контур Глобал Марица Изток 3″ е мажоритарен собственика на втората по големина топлоелектроцентрала в България, носеща същото име. Компанията е част от международната енергийна компания ContourGlobal, която управлява портфолио от електроцентрали от възобновяем и конвенционален тип на 3 континента (Европа, Латинска Америка и Африка). Компанията е инвестирала над 1,4 милиарда лева в модернизацията и рехабилитацията на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, превръщайки електроцентpалата в първата централа на лигнитни въглища на Балканите, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.

Чрез своята социална програма КонтурГлобал Марица Изток 3 по традиция подкрепя културните и образователни институции в региона – библиотеки, читалища, училища, културни домове. През 2016 и 2017 г. компанията беше отличена в категория „Подкрепа за библиотеките” на Годишните награди на Българската библиотечно-информационна асоциация за дългогодишното си сътрудничество със старозагорската библиотека. През 2017 г. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ получи награда „Дарител на общините“ в категория „Подкрепа за малки общини“ на годишните награди на Националното сдружение на общините в България. Компанията и Община Гълъбово от години си сътрудничат успешно по редица проекти, свързани с подобряване на стандарта на живот на жителите на града.

DSC_0058
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн