Старозагорци пред БСП: Искаме повече държава в образованието

STZAGORA.NET
*
Хората предлагат да има безлихвени заеми за образованите млади семейства
*
6V4A34456V4A3431„Искаме повече държава във висшето образование. Нужни са промени в образователния закон, свързани с мандатността на директорите на училищата. Имаме вечни директори“ – това казаха старозагорци на среща с народните представители от ПГ на „БСП за България“ по време на обсъждането снощи на „Визия за България“. Те поискаха да се признава за осигурителен стаж времето, в което студентът учи.

„Трябва да се отпуснат безлихвени заеми за млади образовани семейства и безплатни детски ясли за децата им. Учебниците да са безплатни до навършване на 18-годишна възраст на децата“, поискаха още хората. Старозагорци обясниха, че е нужно да се търсят контакти и връзки с диаспорите ни зад граница. Добавиха, че по жизненоважните въпроси за страната като демографската катастрофа и сигурността е нужен консенсус между всички партии. Поискаха и реформа в системата на МВР, след като сме на едно от първите места по битова престъпност.

„Искаме да направим първи стъпки за въвеждане на семейно подоходно облагане. Демографският срив е в сила. Няма война и епидемия, а се топим с голяма скорост. Това се дължи не само на ниската раждаемост, а и на емиграцията на младите хора“ – заяви зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев по време на представянето на „Визия за България“. Той разясни пред старозагорци данъчната политика, предвидена от левицата. Наблегна и на политиките, които предлага БСП за здравеопазването, при които в центъра е човекът.

„Убеден съм, че старозагорци се интересуват от съдбата на България и на своя град. За мен „Визия за България“ е стратегически документ и мечта на българина – каква страна иска в бъдеще“ – каза народният представител Георги Гьоков. Той обясни, че левицата настоява за преизчисление на всички пенсии от 1 юли 2019 г. Гьоков припомни, че само БСП е правила такова преди години. По думите му Визията е богата със социални политики.

„Визията е отворен и надпартиен документ. Всички искат смяна на модела. Сигурността е политика на защита на гражданите и гаранция за защита на интересите им. Освен борбата с престъпността, има социална и здравна сигурност. Болна нация не може да преодолява предизвикателства“ – каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Славчо Велков. Той изтъкна, че в страната има много добри лекари, но системата на здравеопазването е в колапс. „Мисля, че стигнахме дотук заради търпението. Аз не искам повече да търпя“, категоричен беше той.

„Когато започнахме работа по Визията, я започнахме не като чист партиен документ. В нея участваха и съветите от БСП, но и експерти от БАН. Тогава знаехме, че не може повече така. Че е нужна истинска промяна. Опитваме се да предизвикаме дебат в страната за бъдещето ни“ – сподели с участниците в обсъждането народният представител от ПГ на „БСП за България“ и председател на икономическата комисия в Народното събрание инж. Петър Кънев.
#сподели ме


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн