6 години затвор за 25-годишен, изнасилил 62-годишна жена

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък бе предаден на съд и осъден В.Р., на 25 г., за това, че на 11 май 2018 г. в с.Е., общ. Н., обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, се съвкупил с 62-годишна жена, като я е принудил към това със сила – оказал натиск и нанесъл множество удари в областта на главата и тялото й – престъпление по чл.152 ал.3 т.5 вр. с ал.1 т.2 вр. с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

Спрямо В.Р. е взета мярка за неотклонение “Задържане под стража“ непосредствено след разкриване на престъплението на 12 май 2018 г. Той е осъждан седем пъти, включително и на наказание „лишаване от свобода“.

В хода на съдебното производство подсъдимият призна вината си и бе проведено съкратено съдебно следствие.

Районен съд – Казанлък призна подсъдимия В.Р. за виновен и му определи наказание от девет години „лишаване от свобода“, като съобразно законовите изисквания намали наказанието с 1/3 т.е. на шест години „лишаване от свобода“. В.Р. се намира в затвора по определената му мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн