Европейски празник “Единни в многообразието” се проведе в старозагорския КИЦ “Етносвят България”

STZAGORA.NET
*
Европейски празник под надслов „Единни в многообразието” се проведе днес в Културно-информационния център „Етносвят България”. Събитието премина под патронажа на областния управител в Стара Загора Гергана Микова. Сред гостите бяха зам.-кметът на Стара Загора по хуманитарни дейности Иванка Сотирова и началникът на Регионално управление на образованието Татяна Димитрова. Празникът е част от Комуникационната стратегия на Република България за председателството на Съвета на Европейския съюз.

„Стара Загора е един от най-древните градове не само в Европа. Той е кръстопът на много култури и много народи, но ние сме успели да покажем, че можем да бъдем заедно в различието си. Въпреки че неотдавна приключи председателството на България на Съвета на Европейския съюз, продължава да работи този механизъм, чрез който искаме да покажем не само на Европа, но и на целия свят, че България е прекрасно място, в което хората живеят заедно в многообразието, обменят културни и кулинарни традиции. С помощта на Основно училище „Георги Райчев” и Културно-информационния център „Етносвят България” успяхме да пресъздаден малък кът, илюстриращ моите думи” – каза областният управител Гергана Микова.

Ученици от Основно училище „Георги Райчев” представиха знамената на страни от Европейския съюз, изработени от тях, а след това участваха във викторина, в която показаха завидни знания за общността.

Тържеството продължи с музикални поздрави на ученици и преподавателя Полина Влахова от Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова”, както и на вокална група „Северинчета” от ОУ „Георги Райчев”. Ария на Керубино от операта „Сватбата на Фигаро” на Моцарт изпълни Зорница Златева, а гръцко стихотворение рецитира Димос Панайотидис от старозагорското музикално училище по случай националния празник на Гърция – 28 октомври. В концерта участваха и чешки доброволци в Стара Загора.
IMG_0885 (Large)IMG_0995 (Large)
IMG_0897 (Large)IMG_0950 (Large)
IMG_0906 (Large)IMG_0971 (Large)
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн