ГЕРБ – Чирпан: Общината не работи, на автопилот е

STZAGORA.NET
*
GERB_04GERB_03Чирпан е специфична община, тук живеем назад във времето, а не напред. Няма инфраструктурни проекти, няма развитие, няма инвестиции. Това каза по време на пресконференция в града днес Христо Стефанов – общински ръководител на ГЕРБ – Чирпан и ръководител на групата общински съветници от партията. „Хората са свикнали, че нищо не се случва. Идеята на инициативата, която подехме за преименуване на булевард „Георги Димитров“ в булевард „Никола Манев“, цели освен всичко друго и да събуди енергията у всеки чирпанлия, за да имаме посока за бъдещето, а не примиряване с обстоятелствата“, категоричен бе Христо Стефанов.

„Като отпор на предложението ни за преименуването се взе решение да няма изобщо сесия на Общинския съвет през месец октомври, което се оправдава с липсата на внесени предложения. Това е пореден пример за слабата работа на администрацията, който доказва, че общината не работи“, подчерта общинският ръководител на ГЕРБ. Според него управлението в Чирпан е на автопилот, като кметският екип е започнал работа без визия, без програма за управление и развитие, което е и причина доста от жителите на града да работят и живеят извън него.

По време на пресконференцията стана ясно, че до този момент в подкрепа на идеята за преименуване на чирпанската улица са се обявили над 600 души, пристигнали са и писма за подкрепа. Подписката ще продължи до свикване на заседание на Общинския съвет в града.

„Виждаме отпор като при въстание, а друг булевард, носещ името на спорната личност Георги Димитров в България няма“ – така определи споровете по казуса народният представител Маноил Манев. Той допълни, че управляващите в Чирпан по всякакъв начин се стараят да опорочат една добра идея, отдаваща почит и уважение на достоен човек, прославил града и страната ни в целия свят.

„Чрез партийни структури бяха спуснати дори в социалните мрежи няколко „опорни точки“, с които да се насади напрежение у живеещите в Чирпан, които започнаха да обясняват как ще се наложи да се сменят лични документи, че ще им бъде ограничено и правото за гласуване догодина“, коментира Маноил Манев.

В подкрепа на твърдението, че след смяната на името няма да има никакви административни и финансови пречки пред хората, той показа официален отговор от Министерството на вътрешните работи (публикуваме го по-долу), от който става ясно, че не се налага подмяна на личните документи – лична карта, задграничен паспорт и др., тъй като на практика няма физическа смяна на адреса. „Няма да се дават излишно пари, няма да има глоби за хората, изобщо няма казус“, допълни народният представител.

„Как искате да се пречупи мисленето на управляващите на един град, които трябва да бъдат отворени към бизнес и пазарна икономика, след като тези хора все още считат, че Георги Димитров е велика личност? Когато той е светило в ума ти, то и стремежът към развитие е лоша идея, нали?“, попита риторично Маноил Манев.

Той обърна внимание и на факта, че Чирпан е единственият град в България, в който не е саниран нито един блок по националната програма за енергийна ефективност точно заради манипулиране и грешно представяне на информацията. „Това не е просто саботиране на програмата, а на всички чирпанлии и на техния интерес, категоричен бе депутатът. Той отбеляза, че времето на спокойствие на общинската администрация е свършило, защото градът и хората му имат нужда от подем, а не от застой. И покани всички общински съветници от БСП в Чирпан на организирана от него екскурзия до други общини, които не са управлявани от кметове от ГЕРБ. „ Ще имат възможността да видят как се работи на много места, как се изпълняват проекти за стотици милиони, вместо да стоиш и да се оправдаваш, че държавата ти е виновна за собствения ти провал“, подчерта Маноил Манев.

Христо Стефанов обясни, че почти на всяко заседание на Общинския съвет задават въпроси за това, колко са задълженията на общината към Държавен фонд „Земеделие“ и докога тя няма да има право да получава европейско финансиране. „Отговорите винаги са уклончиви, половинчати, не се казва истината. Така изгубихме цял един програмен период, изгубихме възможността да влязат европейски средства, които да променят облика на града ни“, допълни той.

С всеки изминал ден Чирпан изостава. Не е нормално улично осветление да има само до полунощ. Няма и нито един реализиран инфраструктурен проект. Занемарени са южната и западната част на града. Провал са и икономиката, и екологията в нашата община, заявиха още участниците в пресконференцията.

В срещата с медиите участваха още Деляна Николова, адв. Иван Дойчинов и общинският съветник д-р Николай Стоянов.
65754657542
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн