Празник на Люляк честваха на Петковден

STZAGORA.NET
*
20181014_10370620181014_110805На 14 октомври в старозагорското село Люляк за поредна година отбелязаха празника на селото-Петковден. В този ден всички християни отдават заслужена почит на Света Петка Българска, отдала живота си на милосърдие и проповед.

Инициатори и организатори на събитието са две родолюбиви семейства- Веселина и Милен Милеви и Иванка и Иван Иванови.

Специален гост на празника беше Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя поздрави всички жители и гости на селото с родолюбивото начинание и пожела здраве и късмет.

Тържествен водосвет за здраве и благоденствие на жителите на това китно селце беше отслужен от отец Живко в храма „Света Петка“. В наскоро открития Пенсионерски етноклуб беше представена историята на село Люляк.

С поднасяне на цветя пред барелефа на Захари Стоянов бяха почетени паметта и героизма на старозагорските въстаници.

Всички, които присъстваха на празника, имаха щастието да се насладят на прекрасните гласове на изпълнителите на народни песни от Общинския ансамбъл „Загоре“. После извиха кръшно хоро заедно с професионалистите от ансамбъла.

Празникът завърши с курбан и музикален поздрав от Група за народни песни, село Хрищени.
20181014_123840_HDR (1)
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн