Предприятията от „Холдинг Металик“ Стара Загора спират машините си на 11 октомври заради необичайно високата цена на електроенергията на свободната борса

STZAGORA.NET
*
Energoremont-11-WEBEnergoremont-2-WEBСъс заповед на Борда на директорите на „Холдинг Металик“ – Стара Загора утре, 11 октомври, машиностроителните предприятия от холдинга ще работят при драстично ограничаване на консумацията на електроенергия заради 7-кратно по-високата цена на електроенергията, обявена днес следобед в сайта на Българската независима енергийна борса ЕАД (БНЕБ). В сегмента Пазар „Ден напред“ на борсата за 11 октомври са обявени цени на електроенергията между 595 и 613 лв/MWh при цени от юни досега от 66 до 102 лв/MWh.

Всички енергоемки металообработващи машини в машиностроителните предприятия „Металик“ АД, „Енергоремонт – Гълъбово“, „Чугунолеене – Първомай“, „Комерсиал“ АД, GRP-Tech, в месопреработвателното предприятие „Кумир-СИ“ и други утре ще бъдат изключени. Работниците ще ползват единствено ръчни електрически инструменти с ниска консумация на електроенергия.

Ограничение на потреблението на електроенергия ще бъде направено и в други обекти от групата на „Металик“ – Болница „Тракия“ и Парк-хотел „Стара Загора“. Болницата ще ограничи дейността си.

Ако цените на свободната енергийна борса останат необичайно високи и през следващите дни, предприятията от „Холдинг Металик“ ще работят при същите ограничителни условия до нормализиране на цените на електроенергията.

Няма логично обяснение за този скок на цените, тъй като цената на най-скъпата електроенергия в България, добивана от ВЕИ, е далеч под обявената за утре цена от около 600 лв./MWh, е становището на мениджмънта на „Холдинг Металик“, съобщиха от пресцентъра на структурата.
Proekt otdih i rabotno obleklo_otchet_Metalik AD_2018-7-WEB
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн