Събраха 2300 лв. на благотворителен тенис мач с Мануела Малеева

STZAGORA.NET
*
DSCN2425Навръх празника на града – 5 октомври, световноизвестната тенесистка Мануела Малеева игра благотворителен тенис мач в Стара Загора.

Мачът, който се проведе на Общинския тенис комплекс – стадион „Берое”, започна с демонстрационен урок за деца. Преди началото на демонстрациите Мануела разписа картички и тенис топки на своите малки и големи почитатели.

След като игра с всяко едно от децата, някогашната трета в световната ранглиста игра по двойки със заместник-кмета на Стара Загора Красимира Чахова. Двете дами се изправиха срещу младите надежди на клуб „Августа Траяна” – Анджелина Караминкова и Александър Джамбазов. Децата представиха достойно клуба си, като показаха хъс и амбиция и се раздадоха на корта.

Същинският благотворителен мач се проведе с 30-годишния казанлъчанин Атанас Демиров. Младият мъж изпълни детската си мечта. Той не само се запозна с легендарната тенисистка, а излезе на корта срещу нея в благотворителния мач. Играта беше оспорвана и изпълнена с много емоция и забавни моменти.

Всеки успех на Наско предизвикваше истински фурор сред неговите приятели и поддръжници от казанлъшкия тенис клуб. Младият мъж се представи достойно и успя да вземе цели 3 сета (6:3). Играта приключи с приятелско разиграване.

В края на събитието Мануела Малеева разписа и подари на достойния си опонент бутилка вино.

Набраните средства в размер на 2300 лв. са в подкрепа на благотворителната дейност, която Мануела Малеева развива в Бългаия с фондация „Суисклиникал”. В Българо-швейцарската ортопедична работилница се предоставя услугата „лечение на специфични ортопедични проблеми в детска възраст” на деца от цялата страна. Средно 200 деца на година получават здравни услуги по швейцарски метод.
DSCN2464DSCN2565
20181005_165033
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн