Обръщение на кмета Живко Тодоров към старозагорци по случай празника на града 5 октомври

STZAGORA.NET
*
Zhivko Todorov 660_9Скъпи старозагорци,
Уважаеми жители на община Стара Загора и гости на града,

На 5 октомври Стара Загора празнува своето възвисяване от пепелищата, борбения дух на жителите си и вярата им в бъдещето. На този ден през 1879 г. градът ни преживява знаменателно събитие – генерал-губернаторът на Източна Румелия – княз Алеко Богориди, в присъствието на Търновския митрополит Климент, на областния управител Нестор Марков, на кмета на Стара Загора Стефан Салабашев, на служебни лица и много граждани, полага на централния площад основния камък за възстановяване на Стара Загора, на който вече 31 години поставяме цветя!

С пламъка на първостроителите и дръзновението на първопроходците днес продължаваме да работим за неговото добруване, за да бъде още по-красив и уютен за живеене съвременен европейски град.

Пожелавам на всички да сте живи и здрави, да почувствате празника като свой и да забравите различията помежду си в името на Стара Загора!

Да ни е честит и весел празникът!

Живко Тодоров
КМЕТ НА ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
#

viknoeсоциални бутони


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн