ДНК прави най-мащабното Свето кръщение в 11 града на 7 октомври

STZAGORA.NET
*
87589793“Движение за национална кауза” и неговия основател и председател – Андрей Арнаудов, канят старозагорци на второто най-мащабно Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България. То ще се състои на 7 октомври в големите православни храмове на 11 града – София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Благоевград, Враца, Русе, Сливен и Шумен.

Събитието бележи финала на „Направи го за България” – кампанията на Движение за национална кауза за насърчаване на раждаемостта.

Стара Загора:
В катедралния храм “Св. Николай” от 10:30 ч. ще бъде кръстена първата група деца в присъствието на Негово Светейшество патриарх Неофит, Старозагорския митрополит Киприан и много други архиереи и гости на църквата от чужбина.

След това кръщенето продължава в храм „Св. Въведение Богородично” от 12:00 и 13:00 часа със следващите две групи деца.

Официален гости са посланикът на кампанията и водещ в bTV Антон Хекимян, кметът Живко Тодоров, областният управител Гергана Микова и други.

Инициативата на ДНК „Направи го за България” е под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква.

Медийни партньори на кампанията „Направи го за България“ са bTV Media Group, вестник „24 часа“ и списание „9 месеца“. Към каузата се присъединяват SSG Jewelry, “Ивентас“, AVENT, Playgro, Friendly Organic, Бебелан, HIPP, Bebivita. Партньорите предоставят за всяко покръстено дете традиционното сребърно кръстче, както и персонални пакети за бебета от първа необходимост.

За връзка с организатор в деня на събитието – Силвия Русева – 0899009023
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн