Високотехнологична академия отваря врати в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
7854На 5 октомври 2018 ще отвори врати ZaraLab Academy – първата в Стара Загора високотехнологична академия за информационни технологии и професии на бъдещето. Последно поколение компютърни системи, разновидности от 3D принтери и интерактивни дъски са само част от средствата, с които академията цели да засили интереса на гражданите на Стара Загора към високите технологии, а екип от практически специалисти с дългогодишен опит да подготвят малки и големи за кариери в най-високо платените сектори в света.

Организаторите на събитието са подготвили много изненади, възможност за срещи с IT компании с интерес към Стара Загора и вдъхновяващи послания от лидери в сферата на IT и авангардните технологии. Сред част от гост-лекторите се нареждат:

* Деян Благоев, Търговски директор на Булбера ООД – Българска високотехнологична IT фирма, наградена с приза „Иновативно предприятие за 2017“.
* Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции
* Георги Толев, Изпълнителен директор на 3Dbgprint – официален представител на редица европейски водещи производители на 3D принтери
* Спас Керимов, Изпълнителен директор на Printivo – български авангарден биотех старт-ъп, който разработва технология за принтиране на човешки органи, за да пребори проблема с липсата на достатъчно органи за чакащите животоспасяващи трансплантации
* Мирослав Иванов, Изпълнителен директор на Аптусо и Тракия Софт – старозагорски компании, които създават първата в света цялостна софтуерна екосистема за медицински цели, използвайки една единствена платформа
* Добромир Иванов, Изпълнителен директор на Българската старт-ъп асоциация, в която членуват 350 компании и се работи върху над 200 законови и административни промени, целящи да направят България Старт-ъп инкубатора на европейския пазар.
* Цветан Алексиев, Изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг АД и Сирма Солюшънс АД – най-успешната компания с IPO на българската фондова борса и единствената IT организация с акции в премийния сегмент на БФБ.
* Атанас Киряков, Изпълнителен директор на Онтотекст АД – многократно награждавана компания за иновативните си продукти, а Атанас Киряков е световно признат експерт в семантичните граф бази данни, изкуствен интелект, дизайн на граф бази, текстов анализ, семантично маркиране, свързване и търсене.
* Емилия Ангелова – Оперативен директор на фондация MOVE.BG – гражданска платформа, чията мисия е да свърже и подкрепи икономическото и обществено развитие на България. Към момента има 500+ члена, сред които дигитални старт-ъпи, акселератори, инкубатори, инвестиционни фондове и споделени работни пространства.

В деня на Стара Загора ZaraLab Academy обявява ден на отворени врати, като събитието ще представлява микс от конференция, изложение и забавление. Започва в 10:00 часа, а в края на деня ще стартира 48-часов хакатон, организиран съвместно с компания Динакс Инвест и Фондация „Гаргараж“. Най-добрите идеи ще получат награди на обща стойност 20 000 лв, осигурени от партньори и спонсори.

За най-нетърпеливите ден по-рано, на 4-ти октомври, ще се проведе презентация на най-новите технологии в областта на 3D принтирането и как то улеснява и намалява разходите при редица бизнес- и производствени процеси. Четвъртата индустриална революция е вече факт!

Повече информация за всяко събитие ще намерите на страницата на ZaraLab във Facebook, както и на адресите на всяко едно от тях:
3D принтиране и неговото приложение – 4 октомври 2018
ZaraLab Academy: Откриването! – 5 октомври 2018
Zarathon by GarGarage (Startup Hackaton) – 5-7 октомври 2018

Място на провеждане: Стара Загора, бул. Княз Александър Батенберг 28, Сити Център Стара Загора, етаж 1, офис: ZaraLab

Входът е безплатен!
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн