Едногодишно обучение за ученици в САЩ по програма YES

STZAGORA.NET
*
6548697538Единадесет български гимназисти ще имат възможност да получат стипендия по програма YES (Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study) и да прекарат следващата учебна 2018/2019 година в САЩ. По време на престоя си учениците ще посещават американско училище, ще живеят в приемно семейство, ще имат възможност да се потопят в американската култура и същевременно да се превърнат в посланици на своята собствена.

Програмата YES се финансира от Държавния департамент на САЩ и е насочена към ученици от 9 и 10 клас с добри познания по английски език и интерес да опознават нови култури. Предоставената по програмата стипендия покрива всички разходи, свързани с транспорта, обучението и престоя на учениците. Програмата е насочена и към ученици с увреждания като им осигурява специална подкрепа. До момента през програмата, която в България съществува от 2009 г., са преминали 65 ученици.

Кандидатстването за програмата е напълно безплатно, като желаещите следва да попълнят електронна апликационна форма в срок до 31 октомври 2018. Формулярът е достъпен на следния адрес: ais.americancouncils.org/yes

Специална комисия ще разгледа получените кандидатури и ще селектира полуфиналистите през ноември 2018. Те ще преминат през допълнително интервю и тест за владеене на английски език, ще трябва да напишат есе и да попълнят по-дълга форма за кандидатстване във Варна, Пловдив или София през месец декември. Окончателните финалисти ще са ясни през май 2019. За участие в програмата могат да кандидатстват ученици, които:
- са записани в 9-ти или 10-ти клас в училище през есента на 2018;
- имат много добър или отличен успех;
- да са родени между 01 януари 2002 и 15 юли 2004;

Повече за условията на кандидатстване може да откриете на: http://ac-see.org/new/yesbulgaria/

За контакти:
Американски съвет за международно образование – България
Йелена Джокович, 0877333013
Кристиян Найденов, 0879930228
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн