Разследват инициаторите на ромското сбиване в Казанлък за повдигането на обвинение

STZAGORA.NET
*
543575427Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 17 септември 2018 г. в Казанлък са извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

На 17.09.2018 г. в 13:07 ч. в РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение за сбиване в центъра на града, на площад „Севтополис“. Установени са лицата, съпричастни към възникналия конфликт. Те са на възраст 15-20 години. Установено е, че около 12.30 ч., при разминаване на две групи лица, един от мъжете дръпнал жена, която съжителствала с мъж от другата група. Това предизвикало приятелят й, който бил подпомогнат от друг мъж и двамата започнали да нанасят удари, насочени към лицата от другата група. Били разменени юмручни удари и удари с крак.

За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани двама от мъжете. Проведени са разпити на свидетели, приобщени са записите от камери, по които е назначена техническа експертиза. Призовани за разпит са и всички участници в сбиването и лица, които са го възприели като очевидци.

Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък се извършват активни действия по събиране на доказателства и извършване на процесуално-следствени действия с оглед повдигане на обвинение и реализиране на наказателна отговорност спрямо виновните лица.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

nov

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн