Над 12 тона отпадъци събраха в община Стара Загора през уикенда

STZAGORA.NET
*
IMG_6521На територията на община Стара Загора в кампанията „Да изчистим България заедно ‘2018“ участваха 831 доброволци, които почистиха 40 замърсени места в Стара Загора и 18 села от общината. Почистени са общо 770 куб.м площ, съобщи Гино Гинов, ръководител на общинското звено „Чистота“, организатор на почистването.

Събраните отпадъци са 12,72 тона. Те са извозени на 15 и 16 септември 2018 г. за обезвреждане и депониране в Клетка № 1 на Регионалния център за управление на отпадъците – Стара Загора, в землището на с. Ракитница.

В кампанията се включиха 2 неправителствени организации – Фен клуб „Берое“ и Туристическо дружество „Сърнена гора“, и 5 учебни заведения. От държавните фирми и ведомства участваха служителите на Държавния архив.

За поредна година кампанията беше подкрепена и от 80 служители на общинската администрация, които събраха над 140 чувала с отпадъци. В почистването на район около пътя за Дъбрава се включиха и кметът Живко Тодоров, зам.-кметът Йордан Николов и секретарят Делян Иванов. За провеждането на кампанията тази есен Община Стара Загора осигури 5000 полиетиленови чувала и 5000 чифта ръкавици за еднократна употреба.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн