Кметът Живко Тодоров приветства преподавателите и студентите в старозагорската Алма матер

STZAGORA.NET
*
Тази година са открити нова специалност и три нови магистърски програми
*
01d01fКметът Живко Тодоров приветства преподавателите, студентите и първокурсниците в старозагорската Алма матер. За новата учебна 2017/2018 година в Тракийския университет са открити нова специалност и три нови магистърски програми. По традиция първия учебен ден гости и домакини посрещат с тържествен ритуал на форума в учебното заведение.

В приветствието си кметът увери академичната общност, че винаги може да разчита на подкрепата на Община Стара Загора. „Тракийският университет е с много традиции, с прекрасни преподаватели и много хубава база, която непрекъснато се подобрява, благодарение на ръководството. Каквото е необходимо, ще бъде направено, за да бъдат подобрявани условията, в които учите и добивате знания. Пожелавам ви да се забавлявате и да учите през годината. А вашите преподаватели да ви помагат, защото в днешно време младите хора имат нужда от малко помощ, с останалото сами ще се правят. Успех ви пожелавам, бъдете живи и здрави! Нека наистина да ви е ползотворна годината!“, каза още живко Тодоров.

Благослов и водосвет за успешна учебна година отслужи старозагорският митрополит Киприан. Академично слово произнесе ректорът проф. Иван Въшин, който поздрави зам. председателя на Народното събрание Емил Христов, областния управител Гергана Микова, председателя на Общинския съвет Таньо Брайков и другите официални лица.

Тази година в университета е разкрита нова специалност „Индустриално инженерство“, във факултета „Техника и технологии“ в гр. Ямбол, съобщи зам.-ректорът по учебната дейност проф. дсн Гюрга Михайлова. За новата учебна 2017/2018 година са открити и три нови магистърски програми – две във факултета „Техника и технологии“ и една в Стопанския факуллтет

За първи път прага на висшето учебно заведение прекрачиха над 1200 първокурсници по двете учебни степени – бакалаври и магистри. В него се обучават над 9 000 студенти по 33 специалности след средно образование. В университета работят 650 хабилитирани преподаватели, студентите се обучават в 58 магистърски и 9 докторски програми.

В момента върви прием на документи за магистърски програми – до края на септември и докторантури – до края на октомври, съобщи оше проф. Михайлова.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн