Млад американец ще преподава английски език на децата в Гълъбово

STZAGORA.NET
*
First School Day PGEE Galabovo_1First Shool Day 2За трета поредна година учениците от Професионалната гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в град Гълъбово ще имат възможност да подобрят езиковите си умения с помощта на американски учител. Благодарение на подкрепата на “КонтурГлобал Марица Изток 3”, които са първите изцяло корпоративни спонсори на учител по международната програма за образователен обмен „Фулбрайт“, г-н Кийгън Скот от Охайо ще продължи да преподава английски език на децата и младежите от Гълъбово и през тази учебна година. Младият г-н Скот вече има опит в работата с чуждестранни ученици, тъй като преди да пристигне в България през септември 2017 г. и да започне да работи с гълъбовските деца, е преподавал в Грузия. Той е един от 32-мата помощник-учители по английски език по програма „Фулбрайт“ в България през настоящата 2018/2019 учебна година и освен с възпитаниците на ПГЕЕ, ще продължи да работи и с децата и младежите от останалите учебни заведения в Гълъбово.

На официалното тържество по случай откриването на новата учебна година директорът на гимназията г-жа Цветковска специално благодари на “КонтурГлобал Марица Изток 3” за подкрепата, като уточни, че само три професионални гимназии в цяла България, сред които и ПГЕЕ, ще имат уникалната възможност да приемат преподаватели по програмата. Г-жа Цветковска обяви, че в знак на признателност за успешното партньорство ПГЕЕ е номинирала КонтурГлобал Марица Изток 3 за компания, даваща крила на българското образование в тазгодишния конкурс на „Център за приобщаващо образование“ и връчи на г-н Алесандро Морето, директор на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, номинационен плакет от инициативата. Г-н Морето благодари за оказаната чест и изрази задоволството си, че партньорството между гимназията и компанията продължава и тази учебна година, и призова младежите да се възползват от предоставената им възможност за езиково и професионално обучение, да се учат усърдно и прилежно, за да се превърнат в отлични специалисти за енергийния сектор на България.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн