Шипченци се поздравяват с обновен център

STZAGORA.NET
*
50 (1)Тази вечер официално бе открит новия централен площад в град Шипка.

Пространството около монумента на площад „Иван Георгиев“ е цялостно обновено, изградени са амфитеатрално разположени тераси, изградена е нова сцена, засадена е нова растителност, монтирано е ново парково осветление, а наоколо са организирани паркоместа.

Новата зона за отдих и сцена в обновения център са на стойност 150 000 лв., отпуснати допълнително по бюджета на община Казанлък с правителствено решение през октомври миналата година.

Шипченци бяха поздравени от кмета на община Казанлък Галина Стоянова: „Имате два прекрасни повода за празник днес“, каза тя и посочи обновеното шипченско училище „Свети Свети Кирил и Методий“, открито официално сутринта, и официлното откриване на красивия нов площад вечерта в деня на християнския празник на вярата, надеждата, любовта и мъдростта. „Това трябва да ви дава кураж, че Шипка е важна за община Казанлък“ – отбеляза Галина Стоянова. „Духът на населеното място е в училището, в детската градина и Община Казанлък прави всичко възможно те да са живи. Горда съм от усилията на всички това място да изглежда така!“, заяви кметът на Казанлък и призова жителите на Шипка да поемат личен ангажимент децата им да не бягат от родното място, а да се учат в местното училище. „Бъдете винаги в сговор, защото тогава се случват добрите неща!“, пожела на жителите на Шипка Галина Стоянова.

„Всяка година се радваме на нови придобивки, което повишава качеството на живот на шипченци и прави Шипка още по-притегателно място за нашите гости“, отбеляза в приветствието си към своите съграждани кметът на Шипка Василка Панайотова. Тя благодари на Кмета на Казанлък и нейния екип, на авторите и изпълнителите на проекта за облагородения център на живописното планинско градче със славна история.

Символично начало на ползването на новия площад даде депутатът Борис Кърчев, който пожела „На добър час!“ на новата придобивка и призова гражданите да я пазят, а общинският съветник Джамал Параланов от Общинския съвет в Казанлък тържествено преряза лентата. След отслужването на празничен водосвет шипченци бяха поздравени с празнична програма.
Проектът на площада, дарен безвъзмездно на Община Казанлък, е на фирма „АПРОПО – Виолета Бакунина“ ЕТ. Предстои работата по етап 2 – изграждане на алеи и детска площадка за игри, оборудвана с площадка за шах, пейки и маси, засаждане на още декоративна растителност и обогатяване на съществуващите тревни площи.
2822
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн