Задържаха под стража 32-годишен за кражба на монетници от детски клатушки в Казанлък

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С., на 32 г., привлечен като обвиняем за това, че в периода от 1 до 8 септември 2018 г. в Казанлък, в условията на продължавано престъпление на три пъти, в съучастие като извършител с непълнолетния Й.К. и М.Х., чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот (повреден заключващ механизъм на монетник) и чрез използване на техническо средство (отвертка) е отнел – чужди движими вещи от 4 детски електрически играчки, пари на обща сумата от 934 лева, от владението на собственика им, без неговото съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои, като кражбите не са маловажен случай и са извършени повторно – престъпление по чл. 195 ал. 1, т. 3, т.4 и т. 7, във вр. с чл. 194 ал. 1, вр. с чл.20, ал.2, вр. с ал. 1, във вр. с чл. 26 ал. 1, във вр. с чл. 28 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че бвиняемият С.С. разбивал с отвертка заключващия механизъм на монетника и отнемал събраната сума. Единият от съучастниците му го подпомагал в разбиването, а другият отцепвал района и осигурявал безпрепятствено извършване на кражбата.

По образуваното производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, техническа експертиза, събрани са писмени доказателства, обвиняемите лица са привлечени към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е многократно осъждан (11 присъди) за престъпления против собствеността.

Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 10 години, извършено при условията на специален рецидив – повторност, съгласно чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

nov

социални бутони


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн