Обвиниха 28-годишен за кражби от три жилища на първия етаж в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем И.Г., на 28 г., за отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго без неговото съгласие с намерението противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на продължавано престъпление и представлява опасен рецидив – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. а и б. б, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че от 1 до 10 септември 2018 г. през незаключени врати и отворени прозорци на три жилища на първия етаж в Стара Загора обвиняемият е отнел общо 2950 лева, дрехи, дамска чанта, чадъри и други вещи от владението на три лица, с намерението противозаконно да ги присвои. До момента обвиняемият И.Г. е осъждан над 20 пъти за умишлени престъпления от общ характер, основно кражби. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. За престъплението, в което е обвинен И.Г., законът предвижда наказание от две до десет години „лишаване от свобода“.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн