Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 7-9 септември 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 7 до 9 септември са отчетени малко над 100 сигнала. Граждани са подали информация за над 40 неправилно паркирани МПС.

На гражданин е наложен Акт за установено административно нарушение за изхвърляне на строителни отпадъци след ремонт на жилище около контейнерите на блок №51 в кв. „Три чучура-юг“.

За бездомни кучета е съобщено в района на спортна зала „Стара Загора“, до блок №159 на ул. „Цар Иван Асен II“, както и около Централния пазар. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Извършени са проверки по сигнали за силен лай от домашни любимци в жилищни сгради.

Десетки старозагорци са се оплакали от струпване на шумни компании в междублокови пространства в тъмната част на деня, както и за деца, играещи навън и вдигащи шум. Близо 10 са и подадените сигнали за силна музика от заведения.

След получена информация на Горещия телефон е ремонтирано улично осветление, паркомати, обезопасени са шахти и възстановени компрометирани пътни знаци. Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

viknoeсподеляне във facebook


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн