Подписваме побратимяване с алжирския град Блида и на областно ниво

STZAGORA.NET
*
Blida AljirЗаедно с кмета на община Казанлък Галина Стоянова в Блида гостуват Областният управител на Стара Загора Гергана Микова, общинският съветник от Общински съвет – Казанлък Сунай Хаджъ и представител на Посолството на Алжирската демократична и народна република в България Мира Попова.

Това е първо посещение на представители от Казанлък след подписването на Меморандум за побратимяване с алжирския град през септември миналата година и гостоприемното посрещане повторно на техни представители в рамките на Фестивала на розата 2018. Тогава новите приятели на Казанлък от Алжир останаха очаровани от съхранените красиви традиции в Долината на розите и тракийските царе и изявиха желание да приложат казанлъшкия опит у тях.

В рамките на 3-дневното посещение предстои подписването на подобен на този с Казанлък първи по рода си Договор за побратимяване на окръг Блида и област Стара Загора. Споразумението на разширено, регионално ниво дава още по-широки и задълбочени възможности за разривите на контактите между двата народа.

Програмата на делегацията предвижда срещи с администрацията на окръг Блида и техния областен управител, с представители на бизнеса, посещение на индустриални и културни обекти, срещи с представители на изпълнителната власт на община Блида и обсъждане на перспективите за обмен и сътрудничество между общините Блида и Казанлък, побратимени под красивия общ символ на маслодайната роза.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн