НД „Русофили“ започва изграждането на международно русофилско движение

STZAGORA.NET
*
АПЕЛ
на участниците в 15-ия събор на приятелите на Русия в България

Ние, участниците на 15-ия събор на приятелите на Русия в България, отново изразяваме своята дълбока почит и огромна обич към Русия и високо заявяваме: „Европа е по-силна с Русия!“ „България има нужда от приятелска Русия!“.

Днешната ни среща край язовир „Копринка“ пълни сърцата ни с радост и усилва усещането за общи ценности и за обща съдба на нашите два братски народа.

Тази среща укрепва волята ни да съхраним историческата памет, духовните връзки и традициите, които ни свързват от векове, за да ги предадем на децата си и бъдещите поколения.

Тази среща ни дава решимост всеотдайно да се противопоставяме на опитите българо-руското приятелство да бъде подкопано в услуга на интереси, чужди на нашите народи.

В дни, в който срещу Русия се фабрикуват безпочвени обвинения, налагат се обречени икономически санкции и се насажда късогледа враждебност, ние заявяваме:

* Ние, русофилите, искаме и се борим за многополюсен свят, който уважава достойнството на всеки народ, на всеки човек;
* Ние, русофилите, залагаме на доброто, на любовта, на взаимното разбирателство, на мира и сътрудничеството.

По инициатива на НД „Русофили“ започва изграждането на международно русофилско движение. Призоваваме всички приятели на Русия в България за единодействие в подкрепа на страната, която днес е лидер в борбата срещу демоните на войната, омразата и еднополюсния свят.

България е по-силна с Русия!

Европа е по-силна с Русия!

Светът може да бъде по-сигурен и спокоен в диалог и сътрудничество с Русия!

(Съобщено от: Русофили Казанлък)
#

viknoeбутони за споделяне


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн