Шеф Виктор Ангелов отваря новия си ресторант в София тази седмица

STZAGORA.NET
*
Ресторант БДС (Български Деликатеси на Скара) с амбиция да възвърне доверието към кебапчето
*
23(2)Новият ресторант БДС на шеф Виктор Ангелов отваря вратите си за гражданите и гостите на столицата в края на тази седмица на ул. Раковски 96. „Български Деликатеси на Скара“ е един дълго подготвян проект с безспорен фокус върху храната и добре познатите ни кюфтета и кебапчета на скара. Краткото меню в магазина за скара ще бъде приготвено само от пресни продукти с кратък срок на годност, поради липсата на консервиращи ги или други подобряващи съставки.

„Всички в България знаем какво е кебапчето и кое е най-доброто кебапче. Но в последните години като че ли имиджът му пострада от липсата на стандарт, който съществуваше преди и гарантираше едно високo ниво на приготвяне и поднасяне. В изобилието на небългарски фаст фууд (пици, дюнери, бургери), кебапчето остана някак си настрана и това провокира у мен чувство на кулинарен патриотизъм. В новия ми ресторант БДС ще върнем доверието към българското кебапче!“ – амбициозно заявява шеф Ангелов.

Виктор Ангелов цели да предлага само свежа и приготвена на момента храна, като нито един от приготвяните продукти в ресторанта няма да съдържа никакви изкуствени съставки. БДС Магазин за скара ще заложи на стегнато меню от ястия в разделите супи, салати, традиционна и модерна (бургери) скара и запечени сандвичи, както и няколко вида напитки, като определено заслужава да се отбележи специално създадената за марката БДС Лимонада. Ястията, ексклузивно разработени за проекта и отличаващи се за меню борда с „БДС“, са кюфтета, кебапчета, лютеница и хляб на пещ.

Шеф Ангелов и екипът му са посветили над 3 години в подготовката на новата концепция, като най-дълго е продължил процесът по разработването на рецептите за скара, които да имат очаквания превъзходен вкус, без да съдържат каквито и да било изкуствени съставки, които да помагат постигането му.

Повече за ресторантите на шеф Ангелов

Започнал кариерата си на готвач в началото на 90-те, но основно придобил характерните за него висок стандарт на готвене и дисциплина в различни ресторанти от веригата “Шератон” тук в България, но и в чужбина, Виктор Ангелов отваря първия си ресторант „Шефс“ в близкото до София село Пасарел през 2006 г.

Следва отварянето на успешните ресторанти “Шефс” в столичния квартал Лозенец (2014 г.) и “Шефс Лайф” в хотел “Сенс” (2016 г.), като линията предлага висока кулинария, поднесена по един приятен и лек начин.

С отварянето на третия си ресторант бройката служители, работещи с шеф Ангелов, ще надвиши 100 човека, над 30 от тях високо специализирани шеф-готвачи, обучени в „школата на шеф Ангелов“.

1 (1)
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн