Делегация от Казанлък гостува в побратимения китайски град Дзинан

STZAGORA.NET
*
32Дзинан, 7-милионна провинция в Китай, провежда традиционния си фестивал „Диалог на конфуцианството в Града на изворите” и за пореден път покани представители на Община Казанлък като част от побратимените с нея градове и провинции.

В делегацията от Казанлък участват археологът проф.Николай Овчаров, управителят на „Дамасцена“ Ваня Маджарова, началникът на Кабинета на кмета Сребра Касева, общинските съветници Джамал Папарланов и Иван Гитев.

Темите на срещите в Дзинан тази година са свързани с популяризиране на туризма и културно-историческото наследство, обмяна на опит в сферата на розопроизводството, има и семинар за кандидатстване по програми на световното културно и природно наследство, посещение на столицата Пекин и на знакови културно-исторически обекти.

Казанлък е добре приет партньор по време на традиционния международен форум на Дзинан. Целта на 3-дневната международна среща в китайската провинция е да изгради платформа за културен обмен и интеграция между конфуцианската култура и различни култури по света.
8
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн