Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 20-23 август 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 20 до 23 август са отчетени над 200 сигнала. Граждани са подали информация за около 30 неправилно паркирани МПС. За автомобилни гонки и дрифт е съобщено в района на паркинга на Тракийския университет. Два броя автомобили са включени в процедура по принудително/доброволно премахване от паркинги в Стара Загора.

За бездомни кучета е съобщено в района на парк „Тракия“, кв. „Зора“, около блок №1 на ул. „П. Р. Славейков“ и около Военна болница. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. За лай от домашен любимец, смущаващ живущите в района на бл. №50 и №52 на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, също е подаден сигнал. Оплакване има и от неприятна миризма от котки, отглеждани в апартамент, в жилищен вход на блок №86 на ул. „Братя Жекови“. Извършени са проверки.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на жена, която пие бира и чисти риба в кофа на скамейка в Станционната градина. Мястото е почистено. Същата санкция е наложена и заради събиране на орехи от улицата по бул. „Св. Патриарх Евтимий“ до Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“. Докладна записка е съставена за струпване на строителни отпадъци в чували в гората в района на Обсерваторията. Акт за установяване на административно нарушение е наложен на техническия ръководител на строителен обект в кв. „Зора“ за преминаване през стадиона в квартала. Същата санкция е получил и ръководител на обект в кв. „Железник“ заради отрязване на дърво. Констативен протокол и предписание са съставени на управител на заведение, което работи след указаното и разрешено време в тъмната част на деня.

Запазва се тенденцията при оплакванията за струпване на шумни компании около жилищни сгради в тъмната част на деня. Около 10 са и подадените сигнали за силна музика от заведения.

След получена информация на Горещия телефон е ремонтирано улично осветление, паркомати, светофарни уредби, обезопасени са шахти и възстановени компрометирани пътни знаци в града. Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн