Георги Гьоков е най-изявилият се депутат по време на четвъртата сесия на Народното събрание

STZAGORA.NET
*
Geokov Депутатът от Стара Загора Георги Гьоков е отправил най-много въпроси и питания към министрите в кабинета „Борисов 3” по време и на четвъртата сесия на Народното събрание – 35 на брой, а 137 са от началото на 44-то НС. Министърът на труда и социалната политика и министърът на здравеопазването са отговаряли най-много на въпросите на старозагорския депутат. „Моите питания касаят проблемите на хората, с които се срещам, а те основно са в социалната сфера” – каза Георги Гьоков, който е зам.-председател на социалната комисия в парламента и член на здравната.

Статистиката сочи, че той е и най-изявилият се на трибуната народен представител от левицата. Гьоков е говорил общо 11 часа, 35 минути и 10 секунди в пленарната зала и е взимал думата 205 пъти от началото на 44-я парламент. Това го нарежда на четвърто място по времеговорене сред 240-те депутати при обсъждането на законопроектите.

„Зад числата, обобщени в справки, стоят множество разговори с избиратели, техни предложения, изразени болки, тревоги, неравенства, проблеми на местното самоуправление, образованието, инфраструктурата, родното производство, местните общности и др., които са акценти и приоритети в дейността на парламентарната група на „БСП за България” – коментира Гьоков.

По думите му Правилникът за организацията и дейността на НС задължава министрите да отговарят в срок, но няма как да бъдат задължени за адекватен отговор, какъвто гражданите очакват нетърпеливо. „Имам случаи, когато мои въпроси и питания са довели до промени на ситуации и до вземане на решителни мерки от страна на изпълнителната власт за преодоляване на поставените крещящи проблеми. Ето това е своеобразният контрол на гражданите, от чието име е и моята дейност” – подчерта старозагорският депутат. Той е вносител, заедно със свои колеги, на 24 законопроекта.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн