Стара Загора посреща уникален „Трофи тур“ на Купата за Световното първенство по волейбол

STZAGORA.NET
*
Image-1Стара Загора е част от уникален „Трофи тур“, организиран от Международната федерация по волейбол и Българската федерация по волейбол. Красивият трофей е в България и днес започва своя тур в курорта Св. Св. Константин и Елена.

На 21.08. 2018 г. в 18.00 ч. купата, която ще получи новият световен шампион по волейбол при мъжете, ще бъде експонирана до беседката на Античния форум „Августа Траяна“. Позлатената купа, която тежи 9 кг, ще бъде на разположение на всички гости на града и фенове на волейбола, които ще имат възможност да си подарят уникален момент, като се докоснат и снимат с нея, както и да си направят снимки с националите по волейбол, които я придружават.

Световното първенство по волейбол се провежда от 9 до 30 септември в България и Италия. Варна, Русе и София ще бъдат домакини на срещите у нас. Националите ще изиграят мачовете си от група D на първата фаза между 9 и 18 септември в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта в морската ни столица. “Лъвовете” ще играят с Финландия (9 септември от 20.30 часа), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). На световното ще участват 24 отбора. Те са разпределени в четири групи по шест тима. Между 21 и 23 септември във Варна ще премерят сили и някои от продължилите към втората фаза световни волейболни сили. В зала “Конгресна” ще се изиграят 15 мача от първата фаза и 6 от втората.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн