Задържаха под стража обвиняем за грабеж в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съда определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.К., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 12.08.2018 г. в Стара Загора, в съучастие със С.С. като съизвършител, отнел 600 лв. от владението на другиго, като употребил за това сила – престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 12.08.2018 г. обвиняемите Б.К. и С.С били в Стара Загора. Те се разхождали из кв.“Лозенец“. Пострадалият свидетел бил получил трудовото си възнаграждение и заедно със свой приятел се били насочили към игрално заведение в квартала. Двамата обвиняеми срещнали на улицата пострадалия, нанесли му побой и със сила отнели финансовите му средства. При проведени в неотложност процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели, обвиняемите била установени и задържани. Обвиняемият Б.К. е криминално проявен и е бил осъждан.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б.К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Б.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн