Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 3-5 август 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 3 до 5 август са отчетени близо 100 сигнала. Граждани са подали информация за над 20 неправилно паркирани МПС в града. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на автомивка, от която системно се замърсява около обекта с пяна и вода.

Оплаквания са постъпили за бездомни кучета в кв. „Три чучура-юг“, както и в село Християново. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на кучета, пуснати за свободна разходка по бул. „Славянски“. Същата санкция е наложена и на друг гражданин, който е разхождал свободно кучето си около блок №2 на ул. „Г. Байданов“. Докладна записка е съставена по сигнал за системно нарушаване на тишината от лай на куче в блок №286 на бул. „Цар Симеон Велики“.

Над 20 са подадените сигнали за силна музика от заведения в града, както и за струпване на шумни компании на открито.

Оплакване е постъпило за пропускане на автобусна спирка от шофьор по линия №8. При установяване на нарушение ще последва санкция за водача съгласно вътрешния правилник на транспортното дружество.

След получена информация на Горещия телефон е ремонтирано улично осветление, както и паркомати. Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани. Докладна записка е съставена за компрометирана беседка около блок №130 на ул. „Христо Ботев“.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#
vikdec

viknoeсподеляне във facebook


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн