Задържаха 21-годишен мъж за кражба с взлом от каравана

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем А.И., на 21 г., от Николаево, за отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго без неговото съгласие с намерението противозаконно да я присвои – престъпление по чл.195, ал.1, т.3, във вр. чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 5 юли 2018 г. в Стара Загора обвиняемият е отнел чуждо движими имущество на стойност 350 лева, след като разбил вратата на каравана, намираща се в парк в кв. “Трите чучура”.

Събрани са достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това качество. За извършеното престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Доказателствата по делото сочат също така, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да попречи на следствените действия, или да се укрие.

Обвиняемият А.И. е задържан за срок от 72 часа, като предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн