42 досъдебни производства се водят в Казанлък за живеене на съпружески начала с малолетно или непълнолетно лице

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKЗа периода от месец януари 2018 г. до месец юли 2018 г. Районна прокуратура – Казанлък е ръководила разследването по 42 досъдебни производства за престъпления по чл. 191 от Наказателния кодекс – заживяване на съпружески начала на малолетен или непълнолетен с пълнолетно лице или на двама непълнолетни. Девет от тях са бързи производства. В съда са били внесени за разглеждане 33 прокурорски акта спрямо 38 лица за престъпления по чл.191 от Наказателния кодекс, като са постановени осъдителни присъди спрямо 33 лица.

В рамките на един месец е проведено разследване и производството е приключило с осъдителна присъда спрямо К.К., на 19 г., за това, че в периода от месец октомври 2017 г. до 10.07.2018 г. в гр.К., обл. Стара Загора, като пълнолетен, без да е сключил брак, е заживял съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст (15-годишно момиче) – престъпление по чл. 191, ал. 1 от НК

Наложеното наказание е „пробация“, влязло в законна сила, със следните пробационни мерки „безвъзмезден труд“ – 100 часа, „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 8 месеца, „задължителни срещи с пробационен служител“ за срок от 8 месеца, както и „обществено порицание“.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн