Емил Христов: Мигрантите преди няколко години бяха само предният отряд

STZAGORA.NET
*
Emil Hristov 660_2“Не мислете, че историята с мигрантите е свършила. Тази вълна, която мина през България преди няколко години, беше само предният отряд. Аз лично се опасявам, че ще има още. Основното ядро се формира някъде в субтропична Африка и по-надолу, както и в Близкия изток.”

Това каза зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов от свое име, без да ангажира институцията, по време на дискусионна среща, организирана тази вечер в Стара Загора от Родолюбиво движение “Иван Вазов” с председател Боян Чуков, по темата за превъоръжаването на българската армия и възможностите за участие в него на родната военна промишленост.

Една нова мигрантска вълна може да бъде предизвикана, по думите на Емил Христов, от лошото управление на някои страни и градове, лошото изразходване на наличните средства, плюс климатичните промени в Африка и в планетарен мащаб. “Тези промени могат да доведат до такива гигантски размествания на човешки маси, каквито дори не бихме могли да си представим. Затова трябва да се подготвим във всяко едно отношение” – обобщи зам.-спикерът на парламента.

По другата тема на срещата, относно съдбата на Летище Стара Загора, Емил Христов не скри, че все още се търси начин за най-доброто му използване. Пистата на летището, за съжаление, не отговаря на съвременните изисквания. За да приема самолети от рода на С-130 или “Антей”, тя трябва да бъде значително удължена – до другия край на с. Загоре, за което обаче само на първия етап от подобна реконструкция ще е необходима огромната сума от 800 милиона лева. Но по-големият проблем е, че както в Северна, така и в Южна България големи летища като наличните в Пловдив и Сарафово стоят недостатъчно натоварени, разполагат със свободни слотове (времеви прозорци) за прием на самолети, и не съществува необходимост от още едно в Стара Загора. В Истанбул до края на годината пък предстои да бъде открито и най-голямото летище в света на площ от 8000 декара.

Във връзка с тези обстоятелства само времето може да покаже за какво най-добре може да се използва старозагорското летище, каза Емил Христов.
#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн