Подземното захранване на площадка АТЗ край Стара Загора ще е готово до края на септември

STZAGORA.NET
*
“Електроразпределение-Юг” има готовност да обезпечи с електроенергия и площадката на новата Икономическа зона “Загоре”
*
_EVN_300След два месеца и половина, към края на септември 2018 г., ще е готово подземното кабелно захранване с електроенергия на фирмите, работещи на площадката на бившия Азотно-торов завод край Стара Загора. Това съобщи днес членът на УС на “Електроразпределение-Юг” Костадин Величков (в средата на снимката). Кабелът е с възможно най-голямото сечение – 400 кв.мм, стойността на прокарването му е 1 млн. лв., и ще задоволи поне за 15-20 години напред нуждите от електроенергия на фирмите на площадка АТЗ и дори на околните села като Хрищени и др.

Новата Икономическа зона “Загоре” ще бъде електроснабдена също с подземни кабелни линии 20 киловолта, а ако се наложи, за нея ще бъде изграден и отделна подстанция. От “Електроразпределение-Юг” увериха, че имат за нея концепция, планове и съответните инвестиционни намерения.

Само през тази година инвестициите в мрежата на област Стара Загора, които EVN България ще направи, ще са за 8,4 млн. лв. и включват 13,6 км нови електропроводи средно напрежение, 9,8 км електропроводи ниско напрежение и 27 нови трафопоста. От 2005 г. насам, когато ЕVN дойде в България, в региона са създадени 1672 км нови електропроводи и 204 нови трафопоста и възлови станции.

Дистанционно отчитане на електропотреблението директно от сървъра в Пловдив, където е централата на EVN България, скоро ще има и в Чирпан, като без такова ще останат само някои от периферните села в областта. От няколко години насам са ликвидирани проблемите със събираемостта на сметките за потребена електроенергия в ромските квартали, съобщиха още от “Електроразпределение-Юг”.
EVN
#vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн