В Казанлък гостуваха участници в китайската делегация, която е в България за срещата на върха “16+1″

STZAGORA.NET
*
Интерес за побратимяване между столицата на Китайската народна република и Община Казанлък бе заявен днес по време на среща в Община Казанлък. В нея от страна на домакините участваха представители на общинското ръководство, общински съветници, местния бизнес, културни институти. Гостуваха им участници в китайската делегация, която е в България за Седмата среща на върха „16+1“.

От името на кмета Галина Стоянова китайските гости бяха приветствани от заместник-кмета Даниела Коева, която благодари за проявения интерес към Казанлък. По време на приятелската среща високопоставените гости от Китай бяха запознати с културно-историческото наследство на Долината на розите и на тракийските царе, с традиционното за региона розопроизводство.

От своя страна чуждестранните посетители представиха своя бизнес. Те разказаха, че целта на посещението им е проучване на възможностите за реклама и реализация на продукцията им и съответно – реклама и реализация на български стоки, в рамките на формата „16+ 1“. „Днес правим първа стъпка в съвместното развитие на бизнеса. Благодарни сме, че Казанлък отвори вратите си за нас!“, казаха от китайската делегация.

Разказът за успешното побратимяване на Казанлък с китайския град Дзинан провокира силния интерес на гостите от Китай да заявят своето желание Казанлък да бъде партньор и на Пекин.
1020
30
#бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн