Голямо количество нелегални акцизни стоки са открити при спецоперация на територията на Старозагорска област

STZAGORA.NET
*
Задържан е притежателят им, образувано е бързо производство за престъпление по чл.234, ал.2, т.3, вр.ал.1 от НК

Операцията е реализирана на 05.07.2018 г. след проведено разследване на информация, получена в териториалния сектор на ГДБОП – Стара Загора. В действията са участвали и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР – Стара Загора, както и колегите им от Второ РУ. В резултат на планираната акция в село Ракитница бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, собственост и управляван от старозагорец. При инспекцията в колата било открито голямо количество цигари без акцизен бандерол. В условията на неотложност е извършено претърсване и изземване както в лекия автомобил, така и в помещения, обитавани и стопанисвани от мъжа на територията на Стара Загора. Иззети са общо 4000 кутии цигари без акцизен бандерол, 6 чувала с около 120 кг нарязан тютюн и около 13 360 литра алкохол, съхраняван в бидони, туби и други съдове, отново без бандерол, какъвто се изисква по закон.

Във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.234, ал.2, т.3, вр.ал.1 от Наказателния кодекс. Притежателят на контрабандната стока е задържан за срок от 24 часа.

Работата по случая продължава по ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора.
IMG-1IMG-4
IMG-3
#dvaсподели бутон


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн