Поредни отличия за НЧ “Родина-1860″ – Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Burgas1BalletnaShkolaRodinaДетско-юношеският танцов състав “Загорци” при НЧ “Родина” с ръководители Диляна и Николай Апостолови завоюва І място в раздел “танци” на Националния събор на българския фолклор и българските традиционни ястия – с. Пряпорец, 9 юни 2018.

Виктор Стоев от Музикална школа при читалището бе отличен с І-во място в първа възрастова група /пиано/ на XII-тия Международен конкурс за изкуства “Радост на брега”, гр.Созопол, 8-10.06.2018 г. Неговият преподавател Деница Георгиева бе отличена със специален сертификат за забележителни педагогически и художествено-творчески постижения.

На Зоналния етап на V-тия Национален фестивал „Пусть всегда будет солнце 2018“, провел се в гр. Ямбол на 16 юни, Балетната школа при читалище “Родина” отново спечели І-во място в раздел “класически танци”.

Нови успехи за Музикална школа донесоха и преподавателят Мария Кирекчиева и нейните ученици от ІV-тия Международен фестивал-конкурс за изпълнители на класическа музика, Бургас, 14-16 юни 2018. Оттам те се върнаха с общо 5 награди:

* Теодора Вълкова – 6 г. – І награда (Лауреат І степен)
* Тимотей Вълков /брат на Теодора/ – 8 г. – ІІ награда
* Мая Пенкова – 8 г. – ІІ награда (Лауреат ІІ степен)
* Специалната награда за най-добро изпълнение – обработка на народна музика за Теодора Вълкова – това е награда, която се връчва само на едно дете от целия конкурс
* Диплом на Мария Кирекчиева за високи педагогически постижения

Общо 120 участници се включиха в конкурса, от които 35 бяха от чужбина. Петчленното жури се състоеше от преподаватели по пиано от Литва и Русия, а негов председател бе проф. Светлана Карась от Катедра “Пиано” в Московския държавен институт на културата. Тя е директор на Международното висше училище за музикални изкуства в Москва и почетен деятел на висшето професионално образование в Русия.
RadostNaBrega18
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн