Отворена за кандидатстване е процедура „Насърчаване на предприемачеството“ по ОПИК

STZAGORA.NET
*
??????????????????????????????????????????????Целта на процедурата е създаване и развитие на нови предприятия в приоритетни сектори на Националната стратегия за насърчаване на малките и средните предприятия 2014-2020 г. и специфични сфери, свързани с преодоляването на европейски и регионални предизвикателства.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ (БФП) по процедурата е 67 227 768.06 лева. Минималният размер на заявената БФП за един проект е 50 000 лева, а максималният – 200 000 лева. БФП е 80%, а собственото участие на кандидатите – 20%.

Допустими кандидати по процедурата са:

• Юридически лица или ЕТ, регистрирани съгласно ТЗ или Закона за кооперациите;
• Регистрирани след 31.12.2016 г.;
• Отговарят на изискванията за микро, малко или средно предприятие съгласно Закона за малките и средни предприятия;
• Са независими предприятия съгласно Закона за малките и средни предприятия;
• Към датата на кандидатстване над 50% от предприятието се притежава от едно физическо лице предприемач;
• Развиват основната си икономическа дейност и дейността, за която кандидатстват в определени сектори, описани подробно в Насоките за кандидатстване

Допустими дейности по процедурата са:

1/ Реализиране на пазара на предприемачески идеи (продукти – стоки и/или услуги);
2/ Визуализация на проекта.

Подаването на проектното предложение по процедурата се извършва по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) единствено с използването на валиден Квалифициран електронен подпис (КЕП) https://eumis2020.government.bg.

Процедурата е с два крайни срока за подаване на проектни предложения:

1/ Първият краен срок е 16:30 часа на 05.09.2018 г.
2/ Вторият краен срок е 16:30 часа на 07.11.2018 г.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
#

vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн