Окръжна прокуратура – Стара Загора води разследване за причинена смърт, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKНа 9 юни в Казанлък след възникнал конфликт двама мъже, на 55 и на 35 г., нанесли побой на 39-годишен мъж, като няколко пъти го съборили на земята и му нанесли множество удари с ръце и крака в областта на гърдите и лицето. Нанесени са и удари с тъпата страна на брадва в областта на гърба. В резултат на ударите били причинени увреждания, представляващи средна телесна повреда – счупени ребра и счупена лява скула. 39-годишният мъж бил приет в МБАЛ – Казанлък и изписан в добро общо състояние, без опасност за живота, на 14 юни. Два дни по-късно обаче състоянието му се влошило и той отново постъпил в болницата, където починал. Установено е, че смъртта му е вследствие на нанесените му травматични увреждания, от които е получил двуетапно скъсване на слезката.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 124 от Наказателния кодекс – за причинена смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Спрямо двамата обвиняеми от Окръжна прокуратура – Стара Загора е постановено задържане за срок от 72 часа. Наказанието, което се предвижда, е лишаване от свобода от две до осем години, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн