Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 8-10 юни 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 8 до 10 юни са подадени 150 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града. След сигнали са включени в процедура по принудително/доброволно премахване бус и автомобил, паркирани до блок №1 на ул. „Българско опълчение“, както и друг, паркиран до блок №50 на бул. „Св. Патриарх Евтимий“.

Постъпила е информация за запален огън в междублоково пространство в кв. „Зора“ и за запалени треви и храсти по стария път от Стара Загора до село Ракитница.

Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в пресечката на ул. „Иван Вазов“ и „Августа Траяна“, в района на Телевизионния сервиз, около бензиностанция в кв. „Три чучура-център“. Сигнали са постъпили и за разходка на домашни любимци без повод и намордник около стадион „Берое“, както и за лаещи кучета в апартаменти, смущаващи живущите в съседство. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Близо 10 са съставените от екипи на Община Стара Загора актове за установяване на административно нарушение на граждани, берящи липов цвят и чупещи клоните на дърветата.

Над 20 са сигналите с подадени оплаквания от струпване на младежи, слушащи музика на открито, както и за шум от заведения в града. Съставен е констативен протокол за кастрене на храсти и струпването на растителните остатъци в тревните площи около търговски обект. След повторно извършена проверка районът е бил почистен.

След сигнализиране от граждани е ремонтирано улично осветление, както и няколко светофарни уредби. Обезопасени са шахти.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

nov

сподели ме


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн