Задържаха водач, заплашил с пистолет шофьор на автобус на автомагистрала “Тракия”

STZAGORA.NET
*
Pistolet HK 9x19Районна прокуратура – Чирпан наблюдава бързо производство за хулиганство, извършено при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 325 ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 10 юни 2018 г., около 18 часа, в посока към гр. София, по автомагистрала „Тракия“ се движел лек автомобил, марка „Шкода Октавия“, управляван от 30-годишен водач. Около 160-я километър на магистралата, в района на Чирпан, лекият автомобил застигнал и се движел зад автобус с варненска регистрация, превозващ пътници.

В този участък поради ремонтни дейности движението се извършвало еднопосочно в северната лента. Трафикът бил затруднен и от настъпило пътно-транспортно произшествие на км 139. Водачът на лекия автомобил, въпреки затрудненото движение, се опитал на няколко пъти да изпревари автобуса, но не успял. След това преминал в аварийната лента и се изравнил се с автобуса от дясната му страна. Изравнявайки се с автобуса, водачът на лекия автомобил отворил предното ляво стъкло на шофьорската си врата и оттам насочил към водача на автобуса боен пистолет. След това продължил да се движи успоредно с автобуса, като показвал на водачът му и неприлични жестове. За случая бил подаден сигнал на тел. 112. Свидетели на случващото се станали пътниците в автобуса.

Водачът на лекия автомобил е бил спрян за проверка на автомагистралата след подадения сигнал. Задържан е за срок от 24 часа по Закона за МВР. Извършени му били тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни.

Започнато е бързо производство за хулиганство, извършено при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 325, ал. 3, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. По делото като веществено доказателство е иззет боен пистолет „Хеклер и Кох“. Установено е, че пистолетът е законно притежаван от 30-годишния шофьор.

По делото се извършват разпити на свидетели и други действия по разследването, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн