Стара Загора е сред най-добрите бенефициенти по програма „Региони в растеж“

STZAGORA.NET
*
IMG_4301Стара Загора получи награда като полуфиналист в кампанията на МРРБ „Моят град е моята крепост“. Кампанията на регионалното ведомство е свързана със създаване и възпитание у децата на патриотизъм, висок дух и ценности.

„Младото поколение трябва да изпитва любов към родния край, да знае, че във всеки български град се случва нещо добро, което да задържи хората”, коментира днес министър Нанков по време на награждаването на общините-отличници по Оперативна програма “Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Наградата за Община Стара Загора, която е сред най-добрите бенефициенти по Оперативна програма “Региони в растеж“ 2014-2020 г., с чието финансиране се организира кампанията, получи секретарят Делян Иванов на церемония в столицата днес.

В момента инвестиционните проекти, които община Стара Загора изпълнява с европейско финансиране от програмата, са в размер на над 50 млн. лв.

Изпълняваните проекти са за подобряване на образователната и транспортната инфраструктура, и градската среда. Министърът напомни, че тези общини, бенефициенти на ОПРР, ще имат възможност догодина да получат допълнително финансиране за обекти в областта на модернизиране на образователната инфраструктура, обновяване на градска среда и мерки за енергийна ефективност на база преразпределение на неусвоен ресурс.

След втория полуфинал на “Моят град е моята крепост“, в началото на новата учебна година, през месец септември, ще се проведат още два за останалите региони от страната, чиито домакини ще са Габрово и Стара Загора.
IMG_4302IMG_4303
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн