Маноил Манев представи първия си роман от поредицата “Оръжието на Ордена”

STZAGORA.NET
*
465863834457608_10211847785214882_2218109622063988736_nОт древността до днес съществуват тайни. Тайната на тамплиерите и тяхното „съкровище“ е една от най-разискваните, Каква ли е тя? Какво намериха деветимата рицари преди повече от 900 години в дълбините на Храма, съграден от Хирам, как това откритие, или съкровище, или ОРЪЖИЕ, влияе или ще влияе на историята на човечеството? Каква е ролята и каква е силата на съвременните последователи на древния орден на Храма? Може ли анунаки, асасини, зилоти, масони и тамплиери да имат нещо общо? Може ли „ХАРП“, КИВОТА и ОРЪЖИЕТО да имат връзка помежду си? Къде се преплитат истините и легендите за “Царичина дупка”, църквите с изобразения Христос „слизащ“ или „влизащ“ в космически кораб, пещерите на Кумран, „Градът на Боговете“ в Тибет, Йерусалим и Перпирикон? През България, Крим, Москва, Истанбул и Вашингтон ли преминава бъдещето на света? Имало ли е православни християни и жени в древния орден на тамплиерите? Може ли България да е „ЗЕМЯ НА ПАЗИТЕЛИТЕ НА ЗНАНИЕТО“ от тракийските „Лади“, през тайнствената колобърска традиция на кукерите, та до съвремените политици и държавници?

Все въпроси, моите отговори на които можете да намерите в първата книга от поредицата „ОРЪЖИЕТО НА ОРДЕНА“.

„ОРДЕНЪТ НА ОРЪЖИЕТО“ – Завихрящ микс от фантазия и реалност, в който читателят ще търси границата и винаги ще се съмнява дали е в реалността или фантазията. Това Ви чака в първата книга!

Маноил Манев

Книгата може да бъде поръчана за доставка тук: >>>>

“Романът „Орденът на оръжието“ има една единствена цел и следващите му части ще продължат да я преследват. Ние, българите, живеем на уникално място. Тук своята следа са оставили траки и славяни, българи и мюсюлмани… Посоченият от Господ български народ открай време има една основна цел и задача – да съхранява знанието познанието и светлината.”

Това каза при представянето на книгата авторът й Маноил Манев. Той подчерта, че за да се случва всичко това, ние трябва да го признаваме и да пращаме послания. „Бог е дал правото на народа ни да съхранява тайни и да носи светлина“, категоричен бе народният представител.

На събитието, което се проведе в Художествената галерия в Стара Загора, присъстваха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутатът Радостин Танев, зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, великият приор на тамплиерите в България проф. Румен Ралчев, общински съветници, журналисти и любители на литературата.

Маноил Манев благодари на хората, които са помогнали книгата да стане факт – за фантастичната и за историческата му част, за корицата.

“Романът е моя рожба, която се роди много трудно, в една тежка битка от спорове. Благодаря на всички, които ме подкрепяха през цялото това време. Макар написаното в книгата да е фикция, то почива на сериозни изследвания и факти. Тя е подходяща както за любителите на фактите, така и за почитателите на вълнуващите драматични сюжети“, уточни депутатът. Той посочи, че романът се чете лесно, за да се носят и възприемат лесно посланията му. Вътре има история, екшън и фантастика… „Има няколко главни герои, които са реално съществуващи личности с техните качества и характеристики, така както аз съм ги видял, някои от тях може и да ги познаете“, загатна Маноил Манев.

Книгата разказва легенда за създаването на Ордена на тамплиерите, което се случва тук, на Балканите. Тя е пътешествие във времето и пространството, пътешествие сред рицарска история, съвременни шпионски игри, политика, геополитика, древни и съвременни битки и сражения. От Перперикон, през Царичина дупка, до Крим и древен Йерусалим.
02402ew
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн