Ремонтират езерото в парк “Йордан Капсамунов” в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
IMG_2328IMG_2356Днес започнаха ремонтите дейности по езерото в парк “Йордан Капсамунов” в Стара Загора, срещу парк Станционна градина. Срокът за изпълнението им е 15 работни дни. Ремонтът се наложи заради влошеното състояние на езерото, в което по традиция на Йордановден хвърлят кръста в града.

Предвижда се монтаж на армиран холкер между дъното и стените, който ще спомага за стабилността им и ще възпрепятства отварянето на фуги между дъното и стената, съобщи Николай Стоев, ръководител на общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“. Дейностите включват още запълване на пукнатините по стените с хидроизолация и полагане на частична циментова замазка по дъното на местата, където към момента е разрушена.

Ремонтът трябва да приключи до края на юни и езерото да бъде напълнено с вода от близкия канал. Изпълнител на ремонта е старозагорската фирма „Платеник“ ООД.
Общината призовава гражданите да пазят чистота в района и да не замърсяват водите на езерото.

От звено ОКД уточниха, че хвърлената от абитуриенти пейка в шадравана на парк Пети октомври е нарушила на три места целостта на новоположената хидроизолация. Обектът все още е в гаранция и фирмата изпълнител ще я възстанови за своя сметка, но щетите, нанесени върху парковото обзавеждане и водните обекти, се заплащат от всички граждани.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн