Над 10 делегации от побратимени градове ще посрещне Казанлък за Фестивала на розата

STZAGORA.NET
*
Praznik na rozata 6 sqС голямо внимание за 115-те празници в Долината на розите се очакват гостите от побратимените с Казанлък градове. Сред тях ще бъдат приятелите от алжирския град Блида, които поради административни проблеми не успяха да се включат в миналогодишния Фестивал на розата, както и представители на френския Грас, водени от кмета на града, които отдавна не са посещавали Града на розите.

Начело с кмета ще дойдат и представители на община Кацаго Сан Мартино, Италия, с които предстои подписване на меморандум за побратимяване в рамките на Фестивал на розата 2018.

Сред дългоочакваните визити са и тези от побратимените градове Фукуяма, Япония и провинция Джунанг-гу, Сеул, Южна Корея, откъдето наскоро се завърнаха казанлъшки делегации.

Гостуването в побратимения Фукуяма бе първото от 20 години насам по покана на тяхната община и лично на кмета. Делегацията от Казанлък бе водена от председателя на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов.

Сред най-новите побратимявания на Казанлък е това със Сеул, Южна Корея, и тамошната провинция Джунанг-гу. Пратеници на Казанлък бяха също гостоприемно посрещнати от екипа на провинцията по покана на кмета за участие в 4-тия Фестивал на розата там. През последната година сътрудничеството между Джунанг-гу и Казанлък е било широко популяризирано в Сеул и по данни на ръководството на сеулската провинция, повече от 30 на сто от местните жители знаят за Казанлък и сътрудничеството.

От Община Казанлък за чуждестранните гости в рамките на Фестивала на розата 2018 са предвидени срещи, в които те да се запознаят с възможностите за търговски обмен в сферата на розопроизводството и по-специално с особеностите на роза „Дамасцена“.
#


споделяне във facebook


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн