Нети пее, Зомбори води откриването на „Златната липа“ тази събота в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
NetiОтличничката от НАТФИЗ в класовете на Стефан Данаилов, Илия Добрев и Ивайло Христов – Антоанета Добрева – Нети, ще извиси глас по време на церемонията за откриване на 6-ото издание на Международния фестивал за ново европейско кино „Златната липа“, чието начало е обявено за 17,30 ч. тази събота, 2 юни. Нети ще изпълни някои от най-популярните си парчета от сцената на Старозагорската опера и ще допълни артистичния чар на цяла плеяда звезди на българското кино и театър, които ще се изсипят върху червения килим в Стара Загора.

Дефилето ще поведат трима от носителите на престижната награда „Златна липа“ за цялостен принос в киното от предишните издания на фестивала – Гинка Станчева, Васил Михайлов и Мария Статулова, а редом до тях ще застане тазгодишният носител на отличието – харизматичният Васил Банов.

По червения килим, редом с основателката и художествен директор на „Златната липа“ Магдалена Ралчева, ще дефилират Теодора Духовникова, Койна Русева, носителят на „Златна липа“ с филма „Слава“ за най-добра мъжка роля Стефан Денолюбов, Жана Караиванова, Велислав Панов, режисьорът Илиян Джевелеков и много други.

Традицията да уважат кинофестивала на Стара Загора ще спазят и любимката на народа Мартина Вачкова, синеокият чаровник Любен Чаталов и колоритният Владо Пенев.

Младите кинаджии Владимир Зомбори, познат ни от „Воевода“ и „Миграцията на паламуда“, и Филип Гуляшки от тв сериала „Играчи“ ще водят откриването на фестивала на 2 юни и съответно закриването и обявяването на наградените ленти на 6 юни.

Военният биг бенд на Стара Загора под диригентската палка на капитан Цветомир Василев, култовият мажоретен състав и други музикални изпълнения ще допълнят церемониалната програма на „Златната липа“.

Филмовият маратон тази година включва 50 заглавия от 23 европейски страни. Голяма част от хотелската база в Града на липите вече е резервирана за дните от 2-ри до 6-ти юни от верни фенове на фестивала от Пловдив, София и големите градове около Стара Загора.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн